2018/02/08

N°3: MORNING DEW

Nuuhkaisen purkkia, ensin vahva etikan haju valtaa minut, jonka jälkeen jäljelle jää raikas aamukasteen tuoksu. Tuoksu ei kuitenkaan riittänyt ostopäätöksen tekoon, vaan minut myi tuotteen monipuolisuus. Murena Decon pyykkietikka lupaa melkeinpä ihmeitä, “poistaa arjen haasteet”. Mistä siis on kyse?Siitä asti, kun huuhteluaineesta todettiin olevan enemmän haittaa kuin hyötyä, olen vältellyt sitä (pilaa vaatteiden elastisuuden, vie pyyhkeistä imutehon...). Ainut mitä huuhteluaineelta jäin kaipaamaan oli tuoksu sekä sähköisyyden poistaminen. Onneksemme pyykkietikka korvaa huuhteluaineen mennen tullen. Vanha kansakin tietää, että etikka on mainio aine kaikenlaiseen puhdistukseen. Pyykkietikka koostuu siis kahdesta aineesta etikasta ja parfyymista.


Katsotaas sitten mihin kaikkeen se pystyy. 

1. Raikastaa pyykin ja tekstiilit. Mikä hienointa, se sopii kaikille pyykinpesussa käytetyille materiaaleille! Huuhteluaine sen sijaan pilaa monet. Itse tykkään käyttää pyykkietikkaa erityisesti pyyhkeille, lakanoille sekä urheiluvaatteille.

2. Kirkastaa kirjopyykin värejä / poistaa valkoisesta keltaisuutta.

3. Erinomainen tahranpoistaja. Sain jopa mustikan lähtemään valkoisesta! Seuraavaksi kokeilen jos tämä tehoaisi myös yo-lakkiini, joka sai viime vappuna pientä osumaa maasta.

4. Poistaa sähköisyyden. Varsinkin kunnon pakkasilla vaatteet tuntuu sähköistyvän yhä enemmän. Kaikki tietävät sen ikävän tunteen, kun paita liimautuu kiinni ihoon tai hame jää kiinni sukkahousuihin.

5. Poistaa vaikeat hajut, kuten savun, hien, rasvan tai homeen. Etikan haju ei kuitenkaan jää vaatteisiin, vaan se haihtuu viimeistään kun pyykki on kuivaa. Minä valitsin Murena Decon sarjasta aamukasteen tuoksun, joten pyykkini jää tuoksumaan siltä. Tuoksu ei kuitenkaan ole samaa kategoriaa, kuin huuhteluaineiden teennäiset ehkä jopa voimakkaat tuoksut. Pyykkietikoiden tuoksut ovat ihoystävällisiä parfyymituoksuja.


6. Toimii samalla myös pesukoneen puhdistajana sekä estää pesuainesaostumien muodostumisen pyykkikoneessa.

7. Poistaa pyykistä pesuainejäämiä, ja näin ollen pidentää vaatteiden ikää. Pyykkietikka vähentää myös vaatteiden nukkaantumista.

8. Suuret plussat siitä, että se on täysin ekologista sekä antiseptistä. Eikä sisällä allergisoivia tai herkkyyttä aiheuttavia ainesosia.

9. Pyykkietikka sopii myös hyvin kodin yleispuhdistusaineeksi. Seuraavan kerran, kun suihkepullo on tyhjä, älä ryntää kauppaan, vaan tee oma sekoitus (0,5 dl pyykkietikkaa + loput vettä). Puhdistaa rosteripinnat, kylpyhuoneen, wc:n, ikkunat, peilit, laminaatin… Pyykkietikka on fiksu valinta, sillä se desinfioi samalla.

10. Saunan lauteiden puhdistus onnistuu myös näppärästi (0,5 dl pyykkietikkaa + 5 l vettä). 

+ Murena Deco pyykkietikka on Suomessa suunniteltu ja kehitelty.

Ei ihmekään, että tämä myi itsensä monipuolisuudellaan. Yhdestä putelista niin moneksi, tätä voisi verrata kookosöljyyn, käyttötapoja/ tarkoituksia on niin monia. Lisäksi pyykkietikka on yllättävänkin riittoisaa. Sitä käytetään 1-2 korkillista pyykkikoneen huuhteluaineen säiliöön. Itse suosin 1 korkillista, ellei rumpu ole aivan täysi. En voi muuta, kuin suositella vaihtamaan huuhteluaineen pyykkietikkaan. Ihastuin myös Murena Decon sarjaan ja haaveilenkin jo heidän suoristussuihkeestaan. Ehkä kuulette siitä vielä joskus ;)2 kommenttia:

 1. Nimetön9/2/18

  Mistäs tuota saa ja mitä sillä on hintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ostin tätä Dots nimisestä kaupasta Turun keskustasta, hinta 15,95. Myös esim. täältä saa herkkumurena.fi

   Poista